hits

Planlegging er nøkkelen

  • 13.03.2018 kl. 20:57

Som jeg skrev i mitt forrige blogginnlegg har tid blitt vår store mangelvare. Dette er nok en gåte for mange, og for meg selv ganske uforståelig. Jeg har vært student på fulltid og jobbet parallelt i årevis med mye som måtte gjøres. Jeg har bestandig fått tid til det aller meste, og venner og familie har stått øverst på listen over hva jeg foretrekker å bruke tiden til. Det som har vært min store styrke er at jeg har vært god til å planlegge hva som skal gjøres, og når det skal gjøres!

 

 

Dette høres ganske enkelt ut, men det er det tydeligvis ikke. Nordmenn har nesten ikke tid til å handle mat lengre. Matkasseprodusentene tjener hundrevis av millioner på å sette sammen kasser med grønnsaker, sauser, kjøtt og fisk. Denne næringen har blitt enorm og har nok kommet for å bli. Konseptet er enkelt og unnskyldningene er mange for hvorfor man velger disse enkle løsningene. Man får en kasse med mat levert på døra med oppskrifter på middagsrettene for hele uken. Komfortabelt skal det være, og vi har et konkurrerende system for dette hjemme.

Pappamotverden sin egen mattavle fungerer helt utmerket for å planlegge ukas middagsmåltider. Her er det også mulighet for variasjon med både fisk, køtt og gode salater. Et tips er å tenke to dager av gangen. Lager man ovnsbakte grønnsaker på tirsdag så lag så mye at du også kan bruke dette som tilbehør til kjøtt eller fisk dagen etter. Har du et par kritt til overs så kan du også skrive hva du vil spise på tavlen med ulike farger om ønskelig, for å vise din kreative side. De fleste av oss husker fortsatt hvordan man skriver for hånd selv om skrivingen på skjerm har tatt over for blyant og penn for mange av oss

 

 

Mitt tips er derfor kjøp deg en middagsplanlegger og kritt til noen hundrelapper. Det ligger tusenvis av gode oppskrifter på internett for alle og enhver uavhengig av kokkeferdigheter. Gjør et stort innkjøp i uka når du handler matvarer og planlegg gjerne likt tilbehør til kjøtt eller fisk to dager på rad så sparer man seg litt arbeid. Vanskeligere er det ikke og du sparer både tid og penger. Hva gjør du for å planlegge ukens middager?

Lykke til hilsen kokkeleringsminister pappamotverden 

2 Kommentarer

Helena Westergren

13.03.2018 kl. 21:06
så smart!

pappamotverden

13.03.2018 kl. 22:03
Helena Westergren: enkelt å smart :). Variasjon er heller ingen utfordring.

Skriv en ny kommentar

pappamotverden

Jeg er fra Mo i Rana hvor jeg bor sammen med min samboer Charlotte og lille Sivert. Med et nytt familiemedlem som ble født sommeren 2017 har nye utfordringer oppstått. Vi havnet i den anerkjente "tidsklemma". Som småbarnsfar er jeg veldig opptatt av at livet ikke trenger å være A4. Jeg mener at du har ansvaret for dine egne valg og jeg ønsker å følge mine drømmer. Mitt livsmotto er "lev mens du kan- og ta ting som de kommer"!

Bloggdesign

Kategorier

  • Blogg
  • Søk i bloggen

    Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no